Grgarske ravne, 4. december 2016

Turistično društvo „KUK“
Grgarske Ravne-Bate v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Grgarske Ravne-Bate in krajevnim združenjem borcev za vrednote NOB 

VABI     

V nedeljo, 4. decembra 2016, ob 9. uri na POHOD PO KALANOVI POTI izpred večnamenske dvorane v Grgarskih Ravnah. Pohod traja 4 ure. Startnina je 5,00€. Po zaključku pohoda sledi topla malica in druženje udeležencev. V primeru slabega vremena pohod odpade.

Kontaktna oseba: Bogomir Šuligoj 041 606 623

Milan Kalan-Klek

Nakazoval se je dokončen konec vojne, zmaga je bila na dosegu roke, ljudi je prevevalo upanje in veselje, ko je skupina borcev, v kateri je bil tudi skojevec Milan Kalan-Klek, odšla proti Gorici. Domačini so jih sicer opozorili, da so na „vrhu gore“ še vedno Nemci, toda mladi fantje so veselo krenili na pot. Zašli so v nemško zasedo, pet borcev (neznani) in Milan Kalan-Klek so padli pod streli Nemcev, le enemu partizanu je uspelo in si je z begom rešil življenje. Na mestu, kjer se je 27. 4. 1945 zgodila tragedija, je postavljen spomenik komaj 18-letnemu Milanu Kalanu-Kleku, sekretarju RK SKOJ-a Gorje – Bled, ki je bil rojen na Blejski Dobravi. V spomin na ta dogodek sta se leta 1975 krajevni skupnosti Grgarske Ravne-Bate in Blejska Dobrava pobratili ter ohranili stike in prijateljstvo vse do današnjih dni.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *